Αναζήτηση - Περιεχόμενο
GoogleSiteSearch
Αναζήτηση - Κατηγορίες
Αναζήτηση - Επαφές
Αναζήτηση - Περιεχόμενο
Αναζήτηση - Ροές Ειδήσεων
Αναζήτηση - Διαδικτυακοί Σύνδεσμοι

Το δημοφιλές Moschato d’ Asti και οι Ελληνικές Παραλλαγές

Γράφτηκε από τον/την Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS
Κατηγορία: ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΟΤΟ

Τα Moscato d’ Asti  είναι ημίγλυκα και ημιαφρώδη κρασιά που παράγονται στην περιοχή του Asti στο Piemonte της Ιταλίας από την ποικιλία Μοσχάτο. Είναι κρασιά με χαμηλό αλκοόλ, περίπου 4,5 – 5,5 %, ‘παιχνιδιάρικες’ φυσαλίδες έντονα αρώματα φρούτων όπως ροδάκινο, εσπεριδοειδή και αχλάδι αλλά και λουλουδιών.

Τα κρασιά αυτά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στο γυναικείο κοινό και σε όσους δεν αρέσουν τα υψηλόβαθμα ποτά ή δεν καταναλώνουν συχνά αλκοόλ. Η τάση αυτή οδήγησε πολλούς Έλληνες παραγωγούς να πειραματιστούν με αυτό το στυλ κρασιών, χρησιμοποιώντας όχι μόνο μοσχάτο αλλά και άλλες ελληνικές αρωματικές ποικιλίες με εξαιρετικά αποτελέσματα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα Ιταλικά ενώ προσφέρουν εξαιρετική σχέση τιμής-ποιότητας.

Αναζητήστε λοιπόν αυτά τα ευχάριστα κρασιά, λευκά ή ροζέ με τα ελκυστικά αρώματα, την γλυκύτητα αλλά και την φρεσκάδα που προέρχεται από την δροσερή οξύτητα και τις φυσαλίδες. Παγώστε τα και απολαύστε τα μόνα τους, σαν απεριτίφ, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους σας ή γιορτάζοντας. Συνδυάστε τα με φρούτα αλλά και ελαφριά γλυκά. Αναζητήστε στο site γλυκά όπως η pasta flora με καραμελωμένα μήλα, μπανόφι, πανακότα με πετιμέζι και καρύδια δημιουργήστε τα και βάλτε δίπλα σε ένα παγωμένο τέτοιο κρασί. Ακόμα και στην παραλία στις διακοπές σας, κάτω από τον ήλιο αυτά τα κρασιά θα σας δροσίσουν.

Τα κρασιά αυτά ιταλικά ή ελληνικά, πρέπει να τα καταναλώνονται όσο είναι νεαρά ώστε να διατηρούνται τα φρέσκα αρώματα. Μην τα αφήσετε στη κάβα σας θεωρώντας ότι θα επωφεληθούν από την παλαίωση.