Στάδια βρασμού νερού

Γράφτηκε από τον/την Αρετή Μουλακάκη - Chef & Food Editor
Κατηγορία: HOW TO

Γεμίστε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό - καλύτερα παρα­πάνω παρά λιγότερο. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό, επειδή

...το ζεστό μπορεί να περιέχει κατάλοιπα από το θερμοσίφωνα. Επίσης, πολλές τροφές, όπως το ρύζι, τα αβγά και οι ρίζες λαχανικών, μαγειρεύονται πιο ομοιόμορφα εάν ξεκινήσετε με κρύο νερό.

Προσθέστε αλάτι στο νερό. Η προσθήκη αλατιού νωρίς συμβάλλει στη διείσδυση του στις τροφές.

Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και τοποθετήστε το καπάκι. Μη χρησιμο­ποιήσετε μάτι μεγαλύτερο από την κατσαρόλα, διαφορετικά θα σπαταλήσετε ενέρ­γεια.

Το νερό βράζει στους 100°C, στους 85- 95οC σιγοβράζει, ενώ στους 70ο έως 80οC γίνεται το ποσάρισμα.